Tips bij aankoop

Ben je van plan een nieuwe motor te kopen? Hier zijn een aantal tips die je kunnen helpen bij je keuze.

 

1) Rijbewijs A of verwant

- Rijbewijs A1 :

Ben je tussen 18 en 19 jaar, dan kan je een rijbewijs A1 halen door een theoretisch en een praktisch examen af te leggen. Je kan dan een motorfiets met een cilinderinhoud van maximum 125 cc, een maximumvermogen van 11 kW/15 pk en een vermogen/gewichtsverhouding van maximum 0,1 kW/kg besturen.

 

- Rijbewijs A2 :

Ben je tussen 20 en 23 jaar, dan kan je een rijbewijs A2 halen door een theoretisch en een praktisch examen af te leggen. Je kan dan een motorfiets met een maximumvermogen van 35 kW/47 pk en een vermogen/gewichtsverhouding van 0,2 kW/kg besturen. Vraag in de winkel welke Triumph modellen aangepast kunnen worden zodat deze beperkt zijn tot 35 kW.

 

- Rijbewijs A

Heb je een rijbewijs B (auto) voor 01/01/89 afgeleverd, dan mag je met een motorfiets rijden, zonder enige beperking van het vermogen of de cilinderinhoud.

Heb je al een rijbewijs A2 dan kan je rijbewijs A halen, op voorwaarde dat je 4 uur opleiding in een motorschool volgt.

Heb je een rijbewijs B (auto) maar na 01/01/89 afgeleverd of nog geen enkel rijbewijs, dan moet je een theoretisch en praktisch examen afleggen.

Meer info @ http://hetmotorrijbewijs.be/rijbewijs/u/

 

2) Financiering

We werken met Alpha Credit (dochteronderneming van BNP Paribas) samen om je droom werkelijk te maken.

- Lening

Wij simuleren een motorlening die is afgestemd op uw budget en samen valideren we uw aanvraag. Uw dossier wordt geanalyseerd door Alpha Credit en daarna krijgen wij antwoord van Alpha Credit een principieel antwoord.

Wij ontvangen het contract van uw motorlening, u ondertekent het en wij sturen het terug naar Alpha Credit. Het geld wordt vervolgens door Alpha Credit op onze rekening gestort en dan is de motorfiets verkocht aan u.

Meer info @ http://www.tcmoto.be/nl/S/i/Financiering

 

- Leasing

Meer info @ http://www.tcmoto.be/nl/S/i/Leasing

 

3) Triumph Garantie

Op alle motoren is er standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Gecombineerd met Triumph Road Assistance kan je zonder zorgen genieten van je nieuwe motor.

 

4) Triumph Road Assistance

Triumph levert in België elke motorfiets af met 1 jaar gratis Triumph Road Assistance. Zo kunnen Triumph-rijders met een gerust hart elk uur van de dag van hun vrijheid genieten. En mocht er dan toch onverhoopt iets misgaan, is één telefoontje genoeg.

Triumph heeft een contract met de VAB omdat zij in 90% van de gevallen het probleem ter plaatse kunnen oplossen, ook bij thuis. In het enkele geval dat het probleem toch onherstelbaar is, is het goed te weten dat de pechwagens van de VAB speciaal aangepaste sleepinrichtingen hebben voor motorfietsen en dat je motorfiets enkel naar een officiële Triumph dealer wordt weggebracht. Triumph Road Assistance is in heel Europa geldig. Je kan die na het eerste jaar bij ons verlengen.

Meer info @ http://www.tcmoto.be/nl/S/i/Triumph_Road_Assistance

 

5) Triumph Insurance

Het liefst pakken we hier bij Triumph nu direct de motor om een lekker stuk te gaan rijden. Toch is het zo dat, voor we opstappen, we er altijd graag zeker van zijn dat alles goed geregeld is.

Nu we onze eigen Triumph Insurance hebben weten we zeker dat we Triumph-rijders met een gerust hart elk uur van de dag van hun vrijheid kunnen laten genieten. Daarbij is het voor motorrijders natuurlijk ideaal om bij hun eigen dealer in één beweging alle benodigdheden voor ontspannen rijden direct te regelen.   

We zetten de specifieke voordelen op een rijtje:  

Scherpe en exclusieve premies

Een echte, volwaardige omnium verzekering

Mogelijkheid tot het verzekeren van kledij en bagage

12 maanden nieuwwaarde verzekering

Snelle en perfecte schade afwikkeling

Persoonlijke service

Meer info @ http://www.tcmoto.be/nl/S/i/Triumph_Insurance

 

6) Personaliseer je motor

Ons aanbod van motoren heeft voor iedere rijder wel iets, maar we weten dat je méér wilt - iets individueler, meer van 'jezelf'. Onze geavanceerde configurator op de website helpt je de motor van je dromen te creëren door Triumph accessoires bij te voegen. Je ziet steeds duidelijke de totaal prijs.

Meer info @ https://www.triumphmotorcycles.be/motoren/configure

 

7) RAT Events

Je bent nu een trotse eigenaar van een Triumph en ben je op zoek naar gelijkgestemden, om samen te rijden of ervaringen uit te wisselen? Dan hoef je niet langer te zoeken. Dit kan met de R.A.T. of languit Riders Association of Triumph.

Veel van onze motorrijders zijn te vinden via onze RAT PACK TC Moto Facebookpagina @ https://www.facebook.com/groups/151198537684/ . Zie voor een overzicht van onze activiteiten @ http://tcmoto-triumph.be/nl-be/dealer/rat-events/

 

8) Onderhoud

Bij de aankoop van je motor krijg je een onderhoudsboekje waar je perfect kan zien wanneer je motor best op onderhoud komt. Eerste onderhoud is op 800km. Je kan best al wanneer je jouw motorfiets komt ophalen het eerste onderhoud plannen. Rij je niet veel kilometers, dan raden we aan je om toch minstens één keer per jaar langs te komen. Als u in aanmerking wilt komen voor uw Triumph garantie, moet u minstens 1 keer per jaar op onderhoud komen of wanneer uw motorfiets de in het onderhoudsboekje aangegeven kilometers heeft bereikt. Als je tijdens een onderhoud liever wacht tot je motorfiets klaar is, kan je altijd genieten van heerlijke koffie en interessante magazines in onze winkel. In de nabije omgeving vind je ook allerlei restaurants, frituren, snackbars en gezellige cafés. Indien je een vervangmotor wenst, meld dit wanneer je een afspraak boekt. Vraag ook achter de voorwaarden.

 

9) Nummerplaat

Zodra je motor op transport naar ons komt, vragen we de boorddocumenten digitaal aan zodat je deze kan indienen bij de verzekering. Zij starten de registratie bij DIV. Je moet de postbode betalen bij ontvangst.

Je kan je verzekering vragen je nummerplaat rechtstreeks bij ons te laten leveren zodat we die reeds kunnen plaatsen voordat je de motor komt halen. De kosten die we aan de postbode betalen zullen in dat geval aan je doorgerekend worden. Dit moet contant betaald worden.

Indien je nog een oude nummerplaat hebt, kan je die in de postkantoor deponeren. Sommige postkantoren kunnen je dadelijk een bewijs van schrapping geven. 

 

10) Fiscale aftrekbaarheid

De motoronkosten voor de kilometers die u voor beroepsdoeleinden aflegt (de weg tussen de woning en de werkplaats plus professionele verplaatsingen), kunnen volledig afgetrokken worden (voor auto’s zijn de kosten beperkt tot 0,15 euro en tot 75% van het professionele gebruik). Ook de motoruitrusting (zoals helm, motorjas/broek, …) is volledig aftrekbaar.

 

11) Motorkledij

De helm is verplicht voor scooters en bromfietsen van klasse A en klasse B.

Het dragen van beschermende kledij is verplicht voor bestuurders en passagiers van motorfietsen. Onder beschermende kledij verstaat de wethouder, naast de reeds jaren verplichte helm, handschoenen, een jas met lange mouwen, een lange broek of een overall en laarzen of schoenen die de enkels beschermen. We hebben in onze winkel een uitgebreide gamma.

Meer info @ http://www.tcmoto.be/nl/S/i/Kleding